Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stoofschotel met rivierkreeft

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 uien
1 grote groene paprika
4 stengels bleekselderij
3 teentjes knoflook
1/2 zakje verse peterselie
2 bosuitjes
100 gr boter
1 visbouillontablet
2 theelepels hot peppersauce
1 eetlepel citroensap
300 gr rivierkreeftjes

Bereiden

Pel en snipper de uien.
Maak de paprika en de bleekselderij schoon, was ze en snijd ze
in stukjes.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Hak de peterselie fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Smelt de boter in een braadpan, schep de ui, paprika,
bleekselderij en knoflook erdoor en fruit ze 5 minuten heel
zachtjes.
Verkruimel er het bouillontablet boven, roer de hot
peppersauce erdoor en laat 25 minuten heel zachtjes
sudderen.
Schep het citroensap, de peterselie en de rivierkreeftjes
erdoor en verwarm nog 5 minuten zachtjes.
Schep er op het laatste moment de bosui door en breng op smaak
met zout, peper en enkele druppels hot peppersauce.
Serveer met rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen, gekookt naturel
Lasagne verde conpesce
Stokvis op klassiek Hollandse wijze
Foliepakketjes met makreel, venkel en tomaat
Kabeljauw in witte wijn met boursin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes